Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

Sölvesborgs handel levererar på många sätt

Vi möter Ann-Louise Bolin som är ett välkänt ansikte för många, främst i hennes roll som Handelsutvecklare i Sölvesborgs kommun. Ann-Louises hjärta bankar utan tvekan för Sölvesborg och hennes driv smittar av sig.

Ann-Louise klipper en växt på Flora Persson

- "Jag är så otroligt stolt över våra handlare. Bara den senaste tiden så har vi fått två fina priser. Frida på Ritz vann stellakonditor 2021 och gänget på Schack Matt vann Årets modebutik", berättar Ann-Louise.

 

Den årliga undersökningen som görs av Handelns undersökningsinstitut visar att under 2020 ökade shoppingen i Sölvesborgs handel med 2% medan Blekinge som region ökade med 1%.

 

- "Vi behöver en levande stad! De butiker som är unika i sin service och sitt utbud klarar sig väldigt väl. Det är en av anledningarna till att man väljer att handla i Sölvesborg. Vi klarar oss bra om man jämför med andra städer där butiker stänger eller flyttar från stadskärnan", säger Ann-Louise.

 

När du shoppar i din stad får du inte bara personlig service och rätt storlek direkt. Staden blir mer levande, tryggare och roligare för andra att besöka. Du hjälper till att skapa fler arbetstillfällen och skatteintäkter som betalar omsorg, skola och t.ex. en fin miljö där du bor.

”Jag tror på unika butiker med hög service och kunskap, och det har vi i Sölvesborg”.

Handelsföreningen arbetar mycket med utbildningar för handlarna och de involverar sig i projekt i samverkan med andra handelsföreningar och handelsutvecklare för att hela tiden driva utvecklingen framåt.

Handelsföreningen försöker också involvera lokala föreningar och skolungdomar för att skapa puls i Sölvesborg.

Julblommor utanför Interflora på Södergatan

”Ingen puls utan din – allt hänger ihop.”

 

- "Vi är beroende av att vi handlar på hemmaplan och att vi attraherar besökare som vill handla här. Vi försöker därför skapa attraktiva aktiviteter som lockar besökare under hela året. Vi försöker också samverka mycket och där tar vi exempelvis hjälp av våra lokala föreningar vid en del aktiviteter under året. Då får också föreningarna möjlighet att värva fler medlemmar samtidigt som vi visar upp föreningsutbudet vi har. Vi skapar även möjlighet för våra UF (Ung Företagsamhet) elever att sälja sina produkter och tjänster under året. Det lockar också besökare samtidigt som UF eleverna får möjlighet att visa upp sitt företag och sina produkter", berättar Ann-Louise.

Ann-Louise hälsar på hos Guldsmeden

”För varje 100-lapp som läggs av en besökare i vår kommun hamnar 65 kr i handeln.”

 

- "Vi trycker mycket på mysiga handelsstaden i Sölvesborg och vi försöker förmedla det unika för det är verkligen en unik stad. Vi är kända för vår service. Vi har fantastiskt bemötande och service i butikerna och vi kan se att för varje 100-lapp som läggs av en besökare i vår kommun hamnar 65 kr i handeln", berättar Ann-Louise.

Julblommor utanför Interflora på Södergatan
Ann-Louise håller en prydnadskanin

Ann-Louise tipsar

  • Kolla alltid om varan/produkten finns i Sölvesborg.
  • Kontakta din lokala butik.
  • Kolla på hemsida och i butikernas sociala media kanaler.
  • Sprid det positiva ordet om dina favoriter som hjälper oss att få besökare.
  • Tänk på våra presentkort som är en perfekt gåva när du ska gå bort. Då hamnar ju pengarna här.