Meny

Nu kör vi bankbilen på den ”bruna påsen”

Då har vi tagit ännu ett steg framåt i våra ambitioner kring hållbarhet. Ett tydligt och viktigt sådant. Vår ”bankbil” som vi använder när vi åker till kunder, utbildningar eller när vi ordnar egna event är nu utbyt mot en biogasbil. Att minska vårt oljeberoende i banken är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete, därför stod bytet av vår tidigare bensinbil högt på önskelistan från personalen.

Oscar står framför bankens biogasbil vid en tankstation.

Att köra på biogas innebär kanske det bästa hållbarhetsalternativet av alla. Biogasen produceras på hushållssopor, gödsel eller andra organiska avfall som kan brytas ner. För oss innebär det att vi kör till våra kunder och andra trevliga aktiviteter på den ”bruna påsen” som vi alla, kommuninvånare, sorterar våra hushållssopor i. 

 

Att vi väljer just biogas har flera orsaker. En är så klart den kunskap som vi har om dess överlägsenhet i att vara naturnära och ingå i ett kretsloppstänk. En annan är att den ger oss möjlighet att peka på den fina möjlighet som en biogasproduktion skulle kunna få i just Sölvesborg. Det finns utredningar som visar att just Sölvesborg är en av de bäst lämpade kommunerna i sydöstra Sverige för framställning av biogas. Det beror till största delen på att vi är en stark lantbruksbygd med en stor industri för uppfödning och förädling av kyckling ute i Norje.

 

Vem vet, kanske kan vi med vårt byte till biogasbil inspirera fler till att göra det samma och om några år finns det kanske en anläggning för storskaligproduktion av biogas i Sölvesborgs kommun. Det hade ju varit en hållbarhetsinsats att vara stolta över. Just nu känner vi oss dock väldigt stolta över vår nya biogasbil.

 

Vinka när du ser oss!