Meny
Om banken
Samhällsengagemang
Mötesplats
Ekonomisk information

Banken som bryr sig. Med hjärta för bygden.

Det är inte konstigt att våra känslor för människorna, företagen och den här platsen är starka och varma, vi har följts åt och vuxit tillsammans ända sedan Sölvesborg-Mjällby Sparbank etablerades 1839. I drygt 180 år alltså. Vi är en bank för alla i en alldeles särskilt härlig bygd, och den vill vi ge extra kraft, dels för att det ska vara tryggt och utvecklande att bo, leva och verka här men också för att det ska vara lite roligare och mer spännande, lite oftare.

Att investera en del av vinsten lokalt och göra samhällsnytta finns i själva sparbanksidén och en sparbank är en bank som vill ge människor ökad frihet genom sparande, utan aktieägare som kräver utdelning. Just vår bank ligger i framkant när det kommer till hållbarhet och jobbar aktivt mot FN:s Globala mål för hållbar utveckling och med att stötta lokala hjältar som vill göra skillnad.

Vi gör det tillsammans

Sölvesborg-Mjällby Sparbank har två fullservicekontor – ett mitt i staden och ett i Mjällby på Listerlandet och vi är kommunens ledande bank. Är du kund hos oss? Tack för förtroendet och för att du gör det möjligt att investera i projekt och satsningar som får hjärtan att klappa hårt för vår bygd – en plats där fler vill stanna och dit fler vill komma.

En bank är en bank är en bank … eller?

Men vad som är bra för bygden förändras med tiden, precis som vad du behöver från din bank. Vad måste Sölvesborg-Mjällby Sparbank vara såhär på det digitala och kontantlösa 2020-talet? Vi har tänkt mycket på det och landat i att vår bank ska rymma alla livets hjärtefrågor. Finnas där när du har hjärtat i halsgropen, när det har brustit och när du står med det i handen. Och de gånger du bara är sugen på en god kopp kaffe och en pratstund. Då möts vi, det bästa av det gamla och det bästa av det nya, i våra fantastiska lokaler. För även om du måste gå till banken mer sällan i framtiden så ska du vilja göra det oftare än någonsin.

Hårda fakta om banken

Medarbetare: ca 40
Kontor: 2 st
Affärsvolym: drygt 11,3 miljarder
Devis: Hjärta för bygden
Tror på: Att ge tillbaka till bygden, skapa hållbar utveckling och hämta kraft i naturen.

Vår historia

Läs mer om vår historia och sparbankernas ursprung.

Hjärta för bygden

Det ska vara lite mer kul och spännande att bo och verka i Sölvesborgs kommun. Därför ger vi sponsorstöd på hemmaplan.

Kontakta oss

Här finns de vanligaste kontaktvägarna till oss på banken. Du hittar bland annat vår kundtjänst för privatpersoner och företag, support, spärrservice och växel.