Meny

Möt stjärnorna på Strandvallen

- Mjällby AIF:s hjärtan

Välkomnandet är enormt. Alla som kommer till Allstars träning möts av hejarop och en high five. Lagkapten Malin är den som tar initiativet och frågar oss nyfiket kring vad i hela friden banken gör där. Bra fråga. Vad gör egentligen den lokala Sparbanken på en Allstarträning?

Lagbild på Mjällby Allstars på Strandvallens gräsplan

Sölvesborg-Mjällby Sparbank är huvudpartner till Utanför Rektangeln som är samlingsnamnet för Mjällby AIFs: samhällsinsatser utanför fotbollsplanen.
Samhällsinsatser som fokuserar på social hållbarhet och allas lika värde, två områden som ligger oss mycket varmt om hjärtat.

IDAG ÄR det dags att vara med och få uppleva arbetet med att skapa guldkant i tillvaron för några ungdomar med funktionsvariationer som lever i vår bygd och som älskar fotboll. Som älskar MAIF.
Laget heter MAIF Allstar. Det märks väldigt tydligt. Kärleken. Den kan bäst beskrivas som ett färgsprakande känslorus likt en framrusande berg- och dalbana. Ungdomarna månar om varandra. Det märks väldigt tydligt. Lagmedlemmarna skiner upp i takt med att lagkamraterna anländer. Tränaren Filip möter upp och berättar hur kul han tycker det är att just den som ansluter kommer till träningen idag. Han kollar läget. Han peppar inför dagens träning och han får verkligen alla att känna sig viktiga. Alla får känna sig som lagets stjärnor.

LAGKAPTEN MALIN tar ledningen och kommandot. Hon berättar att hon är ansvarig för att se till att det är ordning och reda i laget. Att peppa och lagindela. Hon är tränaren Filips högra hand. Ett ärofyllt uppdrag tycker hon. På lördag ska de gå tillsammans med A-lagsspelarna på inmarschen. Stoltheten är påtaglig och uppdraget är ärofyllt. Det märks tydligt att förebilderna spelar i Mjällby AIF:s A-lag. Vid varje Allstar träning finns alltid två A-lagsspelare som ska vara med i laget.

Lagkaptenen Malin går igenom taktiken inför dagens träning

Idag är det Elliot och Imam som har fått äran. Det är första gången men de känns som vilken ordinarie spelar som helst. De kickar igång och aktiverar alla Allstar spelare och bjuder in att sparka boll och utmana i närkamp. Glädjen att kunna sätta ett mål eller dribbla en A-lagspelare är enorm. Känslan av att vara en världsstjärna märks och känns. Elliot och Imam njuter verkligen dem också. Att möta deras största fan stärker dem och genom att de bjuder till så får de dubbelt tillbaka i form av kärlek.

 Två spelare från Mjällbys A-trupp håller armarna om Jakob som spelar i Allstars
Mjällby Allstars tränar på Strandvallens gräsplan

– "Det känns som en enda stor familj här i Mjällby AIF"

MED PÅ dagens träning är också pappa Andreas som kör sin son Jakob till träningen. De har en bit att åka för att ta sig hit. Sommargäster i Sölvesborg men boende i Hörby. Pappa Andreas tycker det är väl värt färden hit. Jakob är stort fan till MAIF och började i Sillstryparna. När möjligheten att få vara med i Allstar blev möjligt var de snabba med att gå med i laget. Det var ett enkelt beslut för familjen.
– Det känns som en enda stor familj här i Mjällby AIF, berättar Andreas som reflekterar över vilken ynnest det är att ha en jordnära Allsvensk fotbollsklubb som ser varje individ och som månar om att alla mår bra.

DET MÄRKS att välmående står högt på agendan. Träningens vattenpaus är mer som en fikapaus med kaffe, saft och bullar. En paus där många frågor får ta plats. Frågor om livet och om fotbollen. Det hinner avhandlas en hel del innan det är dags att äntra planen och spela fotboll igen. Träningen avslutas med att laget sitter i en gemensam ring och reflekterar över dagens träning och kommande matcher samtidigt som man njuter av en saftig isglass en varm sommardag som denna och vi kan inget annat än att känna ren och skär kärlek. Kärlek till livet, fotbollen och MAIF.

A-lagets huvudtränare Anders Torstensson pratar med spelarna i Allstars