Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Masterpass

 • Samlar dina kort- och leveransuppgifter på ett ställe
 • Säker påloggning med Mobilt BankID
 • Enkel, snabb och säker köpupplevelse
 • Ingen extra kostnad, ingår i årsavgiften
   

Masterpass är en digital plånbok som gör det enkelt, snabbt och säkert att handla på nätet. I Masterpass sparar du dina kort- och leveransuppgifter på en och samma plats och handlar bekvämt med några få klick.

De vanligaste frågorna

 1. Vad är Masterpass?

  Masterpass för Swedbank och sparbankerna är en digital plånbok som gör det enkelt, snabbt och säkert att handla på nätet. Masterpass sparar dina kort- och leveransuppgifter på en och samma plats. Med Masterpass handlar du bekvämt med några få klick.

 2. Hur använder jag Masterpass när jag ska handla på nätet?

  När du är redo att betala, klicka på Buy with MasterPass-knappen och välj din plånbok. Logga in med Mobilt BankID, välj det kort du vill betala med och den adress som varan ska skickas till. Bekräfta kort och leveransadress och köpet är genomfört. Kom ihåg att du behöver öppna dina kort från Swedbank och sparbankerna för internetköp i internetbanken innan du kan använda dem i din Masterpass-plånbok.

 3. Är det säkert att använda Masterpass?

  För att logga in i plånboken används Mobilt BankID som är en säker lösning. Det är vår högsta prioritet att skydda din personliga information.

 4. Måste jag betala för att använda Masterpass?

  Nej, det kostar ingenting att använda Masterpass för Swedbank och sparbankerna.

 5. Vilka kort kan jag använda i Masterpass?

  Du kan använda bankkort, betal- och kreditkort samt förbetalda kort från Mastercard, Maestro, American Express, Diners Club, Discover och Visa. Dina kort från Swedbank och sparbankerna måste du först öppna för internetköp i internetbanken innan du kan lägga in dem i din Masterpass-plånbok.

 6. Var kan jag använda Masterpass?

  Du kan använda Masterpass för Swedbank och sparbankerna överallt där du ser Buy with Masterpass-knappen. Butiker med Masterpass (mastercard.se) Fler frågor och svar (mastercard.se) 
  Erbjud Masterpass i din webbshop